En tiedä, mutta ainakin kärkisijoilla. Mistä johtunee, että aina pitää hävetä Euroviisuihin lähtevät? Lordin voittaessa karsinnat osa suomalaisista oli valmis hyppäämään kalliolta. Puuttumatta herran laulutaitoihin, otaksun että Kari Tapion Belgradiin lähtö olisi sijoitusten kannalta kohtalokkaampaa. Kuten Lordin voiton jälkeen nähtiin, erillaisuudella pärjätään. Serbian voitto tosin oli takaisku tälle, enkä vieläkään ymmärrä miten sellaisella kappaleella voitettiin.

Itse Teräsbetonin kappaleesta, se ei ole kovin hyvä, muttei kovin huonokaan. Tätä väitettä tukee Youtube- videoista tulleet kommentit. Itseasiasassa, ulkomaalaisista vain harva pitää kappaletta erittäin huonona, kriittisemmätkin kommentit ovat luokkaa "olisi voinut olla parempi". Tässä nähdään, että vika taitaa olla suomalaisten kansallisesa itsetunossa.

Kunhan Eurooppa ottaa kappaleen huumorilla, sillä voi pärjätäkin. Viiden joukkoon mahtuminen ei ole mielestäni mahdotonta.  Mitä suomalaisiin lyriikoihin tulee, siitä minulla ei ole kovin paljon sanottavaa. Suomenkielisen näkökulmasta näin on parempi, tiedä sitten minkälaiselta se kuulostaisi englanniksi laulettuna. En ole myöskään törmännyt kriittisiin kommenteihin koskien kappaleen kieltä.

Pärjäämisen kannalta näyttää hyvältä. Teräsbetoni on myös kansainvälisesti tunnettu bändi, ja sillä on erityisesti Saksassa paljon faneja. Kuinka moni teistä tunsi Lordin ennen viisuja? Nii-in. Kappale on tavallisesta "Shake that" ja synkkien balladien sijasta poikkeavaa.

Ainoa haittapuoli, jonka voi nähdä on se, että Eurooppa saatta katsoa pahalla musiikkigenreä. Vaikka metalli ja rock on kaksi eri tyylilajia, on Hard Rock Hallelujassa ja Missä miehet ratsastaa- kappaleissa nähtävissä peini samankaltaisuus. "Jospa ne suomalaiset luulevat meitä niin tyhmiksi, että äänestämme tuollaista musiikkia myös Lordin voiton jälkeen". Tämä on kuitenkin vain pieni miinus.

Jokatapauksessa, ne ovat vain yhdet euroviisut, joilla on kyllä mediallista arvoa, mutta vannon ja vakuutan, että kappaleen perusteella ihmiset eivät arvioi itse valtiota. Edellisestä lauseesta huonosti erottuva pointti on se, että hieman 'nolommasta' kappaleesta ei vedetä yleensä suuria johtopäätöksiä. Suomen kappale ei ole nolo.